Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2024

Gösterim: 28

Bandırma OSB Teknik Bilimler MYO ve YEMMAK Arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği Görüşmeleri

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla YEMMAK Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma OSB Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç Dr. Adem Dalcalı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Özbay ile YEMMAK yetkilileri, eğitim-öğretim süreçlerinde sanayinin ihtiyaçlarına yönelik bölümler ve ders planları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleşen toplantıda, mesleki eğitimin sanayiye entegre edilmesi ve YEMMAK’ın Ar-Ge merkezi olmasının sağladığı katkılar vurgulandı. Ayrıca, OSB’lerdeki teknik iş gücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni programların açılması ve ders müfredatlarının sanayi odaklı olarak güncellenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.